AKCIE: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Ancho granule 30 g

Ancho granule 30 g

Ancho granule. Obľúbené mexickej chilli papričky.

Cena za 1 ks s DPH: 2,88 €
Cena za 1 ks bez DPH: 2,40 €
Po registraci za 1 ks s DPH 2,82 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800942
/ancho-granule-30-g-e5322.htm
Popis

Ancho granule 30 g

Mexická kráľovná medzi papričkami

Stavte na mexickú klasiku. Sušené Ancho sú v tejto krajine najobľúbenejšími a najpoužívanejšími papričkami vôbec (hneď za nimi sú Guajillo). Typická je ich tmavofialová až čierna farba.

Ancho sú sušenou verziou tmavo zelených lesklých papričiek Poblano, ktoré dorastajú do veľkosti až 10 cm. Pochádza z mexického štátu Puebla, ktorý bol v histórii významným španielskym koloniálnym miestom a zohral dôležitú úlohu v utváraní tradičnej mexickej kuchyne. Pre zaujímavosť, zo štátu Puebla pochádza tiež ikonické mexické jedlo "chiles en nogada" inšpirované mexickú vlajkou, ktoré vzniklo na počesť ukončenia Mexickej vojny o nezávislosť v roku 1821. Jedná sa o plnenú zelenú Poblano papričku, preliatu bielu smotanou a posypanú šťavnatými červenými semienkami granátového jablka.

Papričky Ancho sú jedny z najmenej pálivých vôbec, preto sa pri ich používaní nemusíte vôbec zdráhať. Patrí medzi Capsicum annum (paprika ročná) a ich pálivosť sa pohybuje len okolo 1 000- 2 500 SHU. Zaujímavá je ich ovocno-sladká chuť. Vzhľadovo i chuťovo totiž pripomínajú slivky s podtónom hrozienok.

Pozvite chuť Mexika do svojej kuchyne

Na Ancho papričky je spoľahnutie vždy. Z každého jedla dokážu vykúzliť pikantnú, ale nijako spaľujúcu záležitosť, ktorú ocenia aj čili nováčikovia. Dodajú akejkoľvek studenej aj teplej omáčke, salse, enchiladas alebo polievke jemný hrejivý nádych a zemitú chuť a skvele tak podčiarknu chuť ostatných surovín. Svoje miesto si určite nájdu vo vašich mäsových pokrmoch alebo tamales. Rovnako ako doma v Mexiku. Vďaka svojej slivkovo-hrozienkovo-sladkastej chuti a miernej pálivosti sú ideálne do sladkých dezertov alebo v kombinácii s čokoládou.

Ako variť s Ancho papričkami?

Prinášame vám navyše niekoľko užitočných tipov, ako Ancho papričky pripravovať a získať z nich to najlepšie.

Pre dosiahnutie lepšej chuti je pred použitím samotným vhodné papričky krátko orestovať na zahriatej panvici po dobu asi 10-20 sekúnd. Ancho papričky môžete aj rehydratovať. Stačí ich zaliať horúcou vodou alebo vývarom a počkať 10-20 minút. Nenechajte ich však namáčať dlhšie, mohli by vám horknúť.

Odporúčame ponechať si zvyšnú tekutinu z výluhu, pretože práve u jemnejších papričiek, ako je aj Ancho, absorbuje skvelú chuť. Tekutinu potom môžete využiť na podliatie jedla, do polievok alebo omáčok.

Pyré z roztlačených alebo rozmixovaných rehydratovaných Ancho papričiek má červenohnedú farbu, plnú sladkú chuť s jemnou pálivosťou a ľahkým podtónom horkosti. Z tohto dôvodu je tiež lepšie odstrániť pred rehydratáciou z papričky aspoň časť semien, aby horkosť v jedle nebola príliš výrazná. Vďaka svojej ovocnej chuti s nádychom sliviek sa pyré skvele hodí ako základ do zeleninovo-ovocnej salsy alebo omáčky.

Ancho papričky pridávajte do jedla v akejkoľvek podobe - nakrájané na plátky alebo kocky, či vo forme pyré. Ľahko ich tiež rozomeliete v mlynčeku na korenie. Pravú autentickú mexickú chuť však dosiahnete, keď do jedla pridáte papričku celú.

/product-action/increment-product-view-count?productId=5322


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.