AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

Carolina Reaper celé sušené 10 g

Carolina Reaper celé sušené 10 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Najštipľavejšie čili papričky na svete Carolina Reaper! Ochutnanie tohto druhu čili na vlastné nebezpečenstvo.

Cena za 1 ks s DPH: 5,80 €
Cena za 1 ks bez DPH: 4,83 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800933
AKCIA Grilovanie
Popis

Carolina Reaper celé sušené 10 g

Rozpáľte to s rekordmanom

Áno, je to ona! S pálivosťou dosahujúcou až 2 200 000 SHU je od roku 2013 zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Jej jedenie je lákadlom pre vyznávačov extrémov a aj v menšom množstve je výzvou pre odolných a skúsených milovníkov čili.

Zrelé papričky majú červenú farbu, zvrásnený povrch s mnohými výrastkami a dlhšiu ostrú špičku (chvostík). Plody sú okolo 4 cm široké a 3 cm dlhé. Carolina Reaper je hybridná čili paprička druhu Capsicum Chinense (paprika čínska). Vypestovaná bola v meste Rock Hill v Južnej Karolíne krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera. Príbeh jej vzniku rozhodne stojí za zmienku.

Liečivý pomocník s nečakaným výsledkom

Papričku vypestoval v roku 2012 Ed Currie. Zatiaľ čo ostatní poprední pestovatelia čili z celého sveta medzi sebou súťažili o vypestovanie najštipľavejších papričiek vôbec, Currieho záujem v pestovaní a kultivácii čili sa uberal úplne iným smerom.

Jeho rodinu po mnoho generácií sužovala rakovina a srdcové choroby. Currie prišiel na to, že populácia a regióny, ktoré čili pridávajú takmer do každého jedla a v jeho užívaní majú dlhoročnú tradíciu, vykazujú zároveň najnižší výskyt spomínaných dvoch chorôb. Odvtedy začal čili papričky pestovať.

V priebehu rokov tiež zistil, že onkologickí pacienti počas chemoterapie strácajú zmysel pre vnímanie akejkoľvek chute, okrem sladkej. Čili papričky sa v tomto prípade ukázali ako skvelý spôsob, ako jedlu dodať novú chuť a príjemnú hrejivosť. Currie sa preto snažil vypestovať papričky so sladkou chuťou a väčšou pálivosťou. Výsledkom bolo neúmyselné vypestovanie najštipľavejších  (avšak sladkých) čili papričiek na svete. Jej pôvodný technický názov bol "HP22B".

Ako chutí štipľavé peklo?

Nie nadarmo dostala táto paprička prívlastok "reaper" (v preklade smrtka). Páli naozaj pekelne. Vďaka dlhšiemu chuťovému dozvuku si však vychutnáte nielen jej spaľujúci žiar, ale aj prekvapivú sladkosť. Pod extrémnou pálivosťou sa totiž skrýva plná sladká chuť s príjemnými podtónmi čokolády, čerešní a škorice.

 

Akonáhle raz prekonáte horiaci pocit v ústach a v tvári, kapsaicín v čili začne naopak pôsobiť ako tlmič bolesti a príval vyplavených endorfínov na seba nenechá dlho čakať. Čili peklo je tak vlastne plné radosti.

Hodí sa na dochutenie všetkých jedál, ktorým chcete prepožičať spaľujúcu pálivosť a zároveň podčiarknuť chuť ostatných ingrediencií. Tradične sa používa na prípravu mexických a ázijských pokrmov a omáčok, mäsových jedál, polievok, salsy, strukovinových pokrmov a pod.

Ak sa tešíte na svoju prvú skúsenosť s Carolina Reaper čili, odporúčame sprvu dávkovať opatrne a v naozaj malom množstve. Jej extrémne pálenie neutlmíte ani mliekom či jogurtom.

Papričky Carolina Reaper sa pre nás pestujú a vyrábajú v Taiwane, odkiaľ si ich nechávame priamo dovážať. Kvalita a čerstvosť je u nás prioritou. Vďaka tomu si u našich papričiek vychutnáte nielen ich hrejivosť, ale aj jedinečné sladké a ovocné chuťové tóny.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.