Cirok červený
Oživte svoje zdravé pokrmy netradičnou prílohou. Skúste napríklad červený cirok, ktorý je obilninou bez obsahu lepku, zato s množstvom vlákniny. Poteší teda ako stravníkov so špecifickou diétou, ale aj tých, ktorí sa starajú o svoje spokojné trávenie. Jeho príprava zaberie trochu viac času v porovnaní s klasickými prílohami, ale vďaka jeho skvelej chuti a zdravotným prínosom sa takmer hodina varenia určite oplatí.
Zloženie:
zrná ciroku červeného 100%
Alergény sú v zložení uvedené tučným písmom.
Viete že?
Cirok sa vo svete zdravej výživy pomaly dostáva do popredia, vďaka svojmu prirodzene bezlepkovému zloženiu s bohatstvom živín. Má veľa bielkovín a vlákniny, ktoré spoločne pomáhajú pocitu sýtosti a spokojnému tráveniu. Mimo to je zdrojom vitamínov B6, B1, B2 a rady minerálnych látok, ako je fosfor, draslík, meď, zinok a mangán. Medzi jeho najväčšie zdravotné prínosy patrí prevencia ochorení srdca.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energia | 347 kcal |
Tuky | 1.9 g |
z toho nasýtené MK | 0.3 g |
Sacharidy | 72 g |
Bielkoviny | 10 g |