AKCIA: NOVÉ DARČEKOVÉ ZMESI TERAZ V PREDAJI ODKAZ TU.

"S4" chilli celé sušené 30 g

"S4" chilli celé sušené 30 g
Doprava ZADARMO nad 40€
+ DARČEK

Celé sušené chilli papričky S4 známej tiež ako Guntur Sannam alebo indické Cayenne chilli.

Cena za 1 ks s DPH: 2,15 €
Cena za 1 ks bez DPH: 1,79 €
Skladom do 2-7 dní Kontaktovať predajcu
 
Výrobca: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800939
AKCIA Grilovanie
Popis

"S4" chilli celé sušené 30 g

Vyskúšajte jedny z najznámejších indických papričiek

Čerstvé je na trhu najčastejšie nájdete pod označením "S-4", sušené potom ako "S-334". Všeobecne sa im hovorí Guntum Sannam. Spadajú totiž do skupiny červených indických papričiek Guntur čili (nazvanej podľa rovnomenného regiónu v provincii Andhra Pradesh, kde sa pestujú), ktorá zahŕňa viac kultivarov červených papričiek podobne výraznej chuti i pálivosti (napríklad S17 Teja, 273 čili a ďalšie). Slovo "sannam" znamená "dlhý" alebo tiež "tenký".

Vedeli ste, že India je na prvom mieste svetového rebríčka v produkcii čili? Z provincie Andhra Pradesh, kde sa pestujú aj Guntum Sannam papričky, potom pochádza takmer polovica celkovej indickej produkcie. Pestovaniu papričiek tu venujú náležitú pozornosť. Pred asi 40 rokmi dokonca neďaleko Guntur vznikla Regionálne výskumná stanica zaoberajúca sa kultiváciou čili papričiek. Vôbec sa preto nečudujme, že sú tieto papričky chuťovo aj ostrosťou tak kvalitné a populárne na trhoch po celom svete.

Červená paprička s poctivou pálivosťou

Plody dlhé 5-15 cm tvarom pripomínajú hrachový struk, majú sýto červenú farbu a lesklý zvrásnený povrch, ktorý sušením o to viac vynikne.

Guntur sannam sú celosvetovo veľmi obľúbené. Každoročne sa týchto papričiek zožne asi 280 000 ton. Populárne sú predovšetkým vďaka svojim kvalitným a unikátnym vlastnostiam. Tieto papričky odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) majú síce strednú pálivosť okolo 35 000-50 000 SHU, ale rozhodne dokážu pridať červenú farbu jedlu i vašim tváram. Vyhľadávané sú totiž predovšetkým pre svoju ostrosť. Sú navyše bohatým zdrojom vitamínu C.

Ako variť s Guntur sannam

Indické papričky Guntur sannam sú nepostrádateľnou súčasťou mnohých tradičných ázijských jedál. Obľúbené sú predovšetkým v indickej, thajskej a čínskej kuchyni. Určite odporúčame po vzore miestnych kuchárov pridať plátky týchto čili papričiek do ryže. Skvele vyniknú v karí, ázijských mäsových a zeleninových panviciach, v polievkach alebo v dusených mäsových pokrmoch.

Celé sušené papričky Guntur sannam je pre ich ďalšie spracovanie a zvýraznenie chuti najlepšie krátko orestovať na mierne zahriatej panvici (cca 20-30 sekúnd) a rehydratovať namočením do horúcej vody asi na 20 minút. Takto upravené ich môžete ľahko roztlačiť alebo rozmixovať a použiť ako základ pre výrobu pálivej omáčky alebo salsy.


Spracované v ČR

Dovážame výrobky z celého sveta, ale kontrolujeme ich a spracovávame s láskou.


Najlepšia kvalita

Starostlivo vyberáme každú surovinu a na spracovanie používame najmodernejšiu technológiu.


V harmónii s prírodou

Ponúkame výber toho najlepšieho z prírody a dovážame produkty priamo z miesta pestovania.